خانه وبلاگ معدن راهنمای لازم برای ثبت محدوده معدنی؛ چگونه این فرآیند را به درستی انجام دهیم؟
راهنمای لازم برای ثبت محدوده معدنی؛ چگونه این فرآیند را به درستی انجام دهیم؟

راهنمای لازم برای ثبت محدوده معدنی؛ چگونه این فرآیند را به درستی انجام دهیم؟

ثبت محدوده معدنی یک فرآیند برای اطمینان از حقوق مالکیت بهره‌بردار در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان می باشد. در این مقاله، می‌خواهیم شما را با مراحل مختلف ثبت محدوده معدنی آشنا کنیم و راهنمای لازم برای ثبت محدوده معدنی؛ چگونه این فرآیند را به درستی انجام دهیم؟ بپردازیم از جمله موضوعاتی که در این مقاله به آن پرداخته خواهد شد عبارتند از:

ارزیابی زمین‌شناسی محدوده معدنی

پروسه احراز صلاحیت

شرایط لازم ثبت محدوده معدنی

اخذ پروانه اکتشاف

امیدواریم که با استفاده از این مقاله، شما بتوانید به درستی و با موفقیت محدوده معدنی خود را ثبت کنید و با مراحل ثبت محدوده معدنی آشنا شوید.

ارزیابی زمین‌شناسی محدوده معدنی

جمع‌آوری اطلاعات موجود

ابتدا باید اطلاعات موجود زمین‌شناسی و معدنی در منطقه مورد نظر را جمع‌آوری کنید. این اطلاعات شامل نقشه ‌های زمین‌شناسی، نتایج نمونه‌ برداری، داده ‌های ژئوفیزیکی و اطلاعات دیگر می باشد.

تحلیل زمین‌شناسی و معدنی

 بررسی و تحلیل دقیق اطلاعات زمین‌شناسی برای درک بهتر ساختار زمین و خصوصیات زمین‌شناختی می ‌باشد که بر اساس اطلاعات و نتایج حاصل می توان به برآورد میزان ذخایر معدنی، کیفیت مواد معدنی و دیگر ویژگی ‌های معدنی پرداخت.

نمونه ‌برداری و تجزیه آزمایشگاهی

 برداشت نمونه ‌های زمینی از منطقه و انجام آزمایش ‌های مربوطه جهت تعیین عیار عناصر معدنی و خواص فیزیکی و شیمیایی زمین است. این مرحله می‌ تواند شامل تحلیل‌ های سنگ‌شناسی، تحلیل ‌های ژئوشیمیایی، تحلیل‌ های ژئوفیزیکی و سایر تحلیل ‌های مربوطه باشد.

مشورت با متخصصان معدنی و زمین‌شناسی

در این مرحله، می ‌توانید با متخصصان معدنی و زمین ‌شناسی مشورت کنید تا اطلاعات فنی و قانونی را بررسی کرده و راهنمایی لازم را به شما ارائه دهند. آن ‌ها می‌توانند شما را در تهیه مدارک لازم، ارزیابی داده‌ ها و اجرای مراحل بعدی راهنمایی کنند.

توصیه می ‌شود در این مراحله با سازمان صنعت؛ معدن و تجارت و نظام مهندسی استان تماس بگیرید تا دقیق‌ترین و به‌روزترین اطلاعات مربوط به فرآیند ثبت محدوده معدنی را دریافت کنید.

شرایط ضروری برای ثبت محدوده معدنی: معیارها و موارد قانونی، فنی و مالی

  • متقاضی به سن رشد (بلوغ) رسیده باشد.
  • کارکنان رسمى دولت در وزارت معادن؛ فلزات؛ شرکت ها؛ سازمان هاى دولتى و افراد دارای سمت های مختلف ( نخست وزیر؛ وزرا؛ استانداران و شهرداران و …. ) نباشند یا اگر باشند یک سال از قطع اشتغال (استعفا) آن ها گذشته باشد.
  • از آنجا که امتیاز لازم برای ثبت محدوده معدنی واجب است از این رو متقاضى باید تائید صلاحیت فنى و مالى از سازمان صنعت؛معدن و تجارت را داشته باشد. در صورت نداشتن لازم است در سایت کاداستر ثبت نام کرده و بعد از ثبت نام با مدارک به سازمان صمت استان مراجعه و نسبت به دریافت گواهی صلاحیت فنی و مالی خود اقدام کند. داشتن امتیاز گواهی صلاحیت فنی و مالی برای ثبت محدوده معدنی واجب می باشد.

در صورتی که هنوز برای دریافت گواهی صلاحیت فنی و مالی اقدام نکرده اید از طریق لینک وارد سایت کاداستر شوید و پس از ورود در سایت کاداستر با انتخاب ثبت عضویت وارد صفحه ثبت نام شوید و بسته به نوع حقیقی یا حقوقی؛ فیلدهای مورد نظر را تکمیل و مدارک لازم را بارگذاری کنید.

بررسی آزاد بودن محدوده در سامانه ثبت محدوده های معدنی کاداستر

شاید برای شما سوال باشد که ثبت محدوده معدنی در کجا انجام می شود؟ ثبت محدوده معدنی در سامانه کاداستر انجام می شود.

ابتدا از آزاد بودن منطقه باید مطمئن شوید وضعیت محدوده معدنی را بر روی نقشه کاداستر معادن بررسی کنید که در مقاله قبل به طور کامل به این موضوع پرداخته شده است.

 منظور از آزاد بودن منطقه محدوده ای می باشد که در سایت کاداستر جز محدوده بلوکه؛ پهنه؛ زیرپهنه و محدوده های معدنی ثبت شده نباشد.

در صورتی که محدوده آزاد بود وارد کارتابل شخصی خود در سایت کاداستر شوید و محدوده مد نظرتان با رعایت فواصل نسبت به محدوده های اطراف و رعایت زاویه انتخاب کنید در صورت رعایت کردن همه موارد و ایرور ندادن سایت محدوده برای شما ثبت می شود.

بعد از آن وزارت پس از بررسی آزاد بودن محدوده؛ قسمتی یا تمام محدوده مد نظر به نام شما حفظ و توسط کارشناسان سازمان صمت استان به متقاضی اعلام می شود.

استعلام از سازمان ها

طبق ماده 24 قانون معادن بعد از آزاد بودن محدوده و اعلام آن به متقاضی؛ سازمان صمت نامه های استعلام به دستگاه های اجرایی از جمله سازمان منابع طبیعی؛ سازمان محیط زیست؛ سازمان میراث فرهنگی و سازمان انرژي اتمی و … ارسال می کند لازم است که برای جواب استعلام سازمان ها به صورت حضوری یا تماس تلفنی پیگیری های لازم هر سازمان را به طور جداگانه انجام دهید.

اگر متقاضى از ادامه عملیات اکتشاف منصرف و یا به هر دلیل دیگر عملیات اکتشاف براى متقاضى متوقف گردد، استعلامات فوق براى درخواست هاى بعدى از آن منطقه قابل استفاده بوده است.

اطلاع از بلامعارض بودن محدوده ثبتی

منظور از بلامعارض بودن محدوده یعنی از نظر قانون معادن منع و مانعی ندارد. بنابراین پس از بررسی مدارک در صورتی که محدوده بلامعارض باشد طی نامه از طرف اداره کل صمت به متقاضی درخواست پروانه اکتشاف معدن را اعلام می کند و متقاضی باید طرح اکتشاف را توسط فردی که صاحب صلاحیت سازمان نظام مهندسی معدن باشد تهیه که در کمسیون بررسی و تائید شود.

در نظر داشته باشید پس از تائید طرح باید فیش های مربوط به تحویل محدوده موضوع تبصره ۲ ماده ۶ قانون معادن و حق العرض موضوع تبصره ۳ ماده ۶ قانون معادن رو متقاضی واریز کند.

قبل از تائیدیه طرح توسط سازمان متقاضى حداکثر ظرف مدت 2 ماه موارد زیر تهیه و به سازمان تحویل دهید

1- تعهد نامه مربوط به انجام عملیات اکتشاف را براساس اصول فنى و رعایت ضوابط وزات صنعت؛ معدن و تجارت استان تکمیل کرده و به سازمان صمت ارائه دهید.

2- مسئول فنى مورد تائید سازمان برای عملیات اکتشافی انتخاب و معرفی کنید.

۳- میله گذاری

هم زمان با ارائه تعهدنامه و معرفی مسئول فنی باید درخواست میله گذاری طی نامه به سازمان صنعت؛ معدن و تجارت بدهد و سازمان حداکثر ۲ ماه بعد از دریافت نامه باید نسبت به میله گذاری اقدام کند.

مدت زمان میله گذاری

حداکثر زمان مورد نیاز براى شروع عملیات میله گذارى 4 ماه پس از اقدام سازمان صنایع و معادن نسبت به اخذ استعلامات خواهد بود. میله گذاری در مرحله ثبت محدوده معدنی به منظور اندازه‌گیری و مشخص کردن مرزها و حدود معدن استفاده می‌شود. این مرحله قبل از شروع فعالیت‌های استخراجی در معدن انجام می‌شود و هدف آن تعیین مشخصات دقیق محدوده معدنی است.

میله گذاری توسط چه افرادی انجام می شود؟

– متقاضى یا نماینده وى

– مسئول فنى

– نماینده سازمان صنعت؛ معدن و تجارت

قابل ذکر است که تنها سازمان صمت مجوز اجراى عملیات میله گذارى را دارد.

پس از تکمیل و معرفی موارد بالا کارشناس صمت تائیدیه مشخصات مسئول فنی و فیش های واریزی را تایید و در نهایت پروانه اکتشاف محدوده برای شما صادر می شود.

بعد از صدور پروانه اکتشاف عملیات اکتشاف طبق طرح اکتشاف زیر نظر مسئول فنی عملیات اکتشاف انجام و پس از پایان متقاضی بایستی گزارش پایان عملیات اکتشافی را که توسط شخص دارای صلاحیت سازمان نظام مهندسی معدن تهیه شده به سازمان مذکور برای طرح در کمیسیون بررسی طرح ها ارسال می کنید.

در آخر در صورت عدم دستیابی به کانی یا سنگ پس از انجام عملیات اکتشافی حقی برای دارنده پروانه اکتشاف ایجاد نمی شود.

 دارنده گواهی کشف حداکثر یکسال از تاریخ صدور گواهی کشف فرصت دارد تا درخواست خودش به همراه طرح بهره برداری و مدارک مربوط به ساز و کار قانونی مربوط برای اخذ پروانه بهره برداری به سازمان استان تحویل دهد.

آگهی خود را ثبت کنید

نتیجه گیری

پس از بررسی اولیه از محدوده معدنی از لحاظ آزاد بودن محدوده و بررسی پتانسیل معدنی؛ وارد کارتابل شخصی خود در سایت کاداستر شوید و محدوده مد نظرتان را ثبت کنید و پس از ثبت محدوده برای پیگیری استعلام محدوده اقدام کنید و مراحل بالا را به ترتیب انجام دهید تا پروانه اکتشاف برای محدوده معدنی شما از طرف سازمان صنعت؛ معدن و تجارت صادر شود.

افزودن دیدگاه

کلیه جقوق این سایت متعلق به پارساماین هست و هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.