خانه وبلاگ متفرقه معرفی سایت کدال (codal) و بررسی بخش های مختلف این سامانه
معرفی سایت کدال (codal) و بررسی بخش های مختلف این سامانه

معرفی سایت کدال (codal) و بررسی بخش های مختلف این سامانه

مقدمه

افرادی که می‌خواهند به بازار بورس ایران وارد شوند، باید قبل از انجام هرگونه اقدامی، با شرکت‌هایی که قصد سرمایه گذاری بر روی سهام آنها را دارند، آشنا گردند و اطلاعات کاملی را در مورد آن ها به دست آورند. یکی از راه های کسب اطلاعاتِ مربوط به شرکت های مختلف، بررسی شاخص بورس می باشد اما این شاخص نمی تواند تاریخچه شرکت های فوق را به شما نشان دهد. به همین دلیل، سازمان بورس و اوراق بهادار، به منظور ارائه خدمات حمایتی بیشتر به سرمایه گذاران، سامانه ای به نام کدال را تاسیس کرد. در این سامانه شما می توانید داده هایی جامع را در مورد تمامی شرکت های حاضر در بورس ایران، به دست آورید و با دیدی باز اقدام به سرمایه گذاری کنید. از آنجایی که بسیاری از افراد با سامانه کدال آشنایی ندارند و نحوه کار با آن را نمی دانند، در این مقاله قصد داریم تا به معرفی سامانه اطلاع رسانی ناشران کدال (codal) را به صورت کامل به شما معرفی کنیم. بنابراین، تا پایان با ما همراه باشید.


سامانه Codal حاوی اطلاعات و گزارش های مالی تمامی شرکت های حاضر در بازار بورس ایران می باشد و توسط سازمان بورس و اوراق بهادار طراحی شده است.

در صورتی که تمایل به برگزاری وبینار در زمینه آشنایی به بازار بورس دارید اطلاعات خود را با تکمیل فرم زیر برای ما ارسال کنید تا برای یک وبینار در کنار شما برنامه ریزی بکنیم.

فرم ثبت نام مدرسین

مدرک

معرفی سایت کدال (Codal)

اگر شما عبارت “سایت کدال” یا  Codal را در موتور جستجوی گوگل سرچ کنید، به راحتی می توانید وارد این سامانه اطلاع رسانی شوید. در سایت Codal، اطلاعات واضح و شفافی در مورد تاریخچه تمامی شرکت های حاضر در بورس، به سرمایه گذاران ارائه می شود. این اطلاعات کاملا رایگان و بدون هزینه هستند. شما می توانید در بدو ورود به سامانه فوق، بخشی از نام شرکت مورد نظر خود را در قسمت جستجوی سایت وارد کنید تا تمامی اطلاعات مربوط به این شرکت را در کسری از ثانیه مشاهده نمایید. همچنین، اخبار ها، اطلاعیه ها و رویدادهای بازار بورس نیز، به صورت لحظه ای در سایت Codal، منتشر می شوند.

آموزش نحوه ورود به سامانه کدال و استفاده از آن

سرمایه گذاران برای استفاده از سامانه کدال، باید با نحوه ورود به این سامانه، آشنا باشند. به همین دلیل، در این بخش از مقاله، آموزش جامع نحوه ورود به سامانه Codal و استفاده از آن را به صورت مرحله به مرحله، بیان خواهیم کرد؛

مرحله اول: ورود به سایت کدال

در یکی از موتور های جستجوگر (گوگل، یاهو و…)، عبارت سامانه کدال یا Codal را تایپ کنید و بر روی اولین لینک قابل مشاهده، کلیک نمایید.

مرحله دوم: استفاده از بخش خانه

در بخش خانه، شما می توانید آخرین اخبار و اطلاعیه های مربوط به شرکت های حاضر در بورس ایران را مشاهده کنید. با این حال، اگر به دنبالِ یافتنِ اطلاعاتِ یک شرکت خاص هستید، بهتر است تا از بخش جستجوی نماد استفاده نمایید و تنها اطلاعات مورد نظر خود را بررسی کنید. به عنوان مثال، اگر در بخش جستجوی نماد، عبارت “شستا” را تایپ کنید، تمامی اطلاعات مربوط به شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی را مشاهده خواهید کرد. این اطلاعات در قالب فایل های PDF و یا اکسل، در اختیار کاربران قرار می گیرند.

در مجموع، در بخش خانه سامانه کدال، شما به اطلاعات زیر، دسترسی خواهید داشت؛ اخبار مربوط به شرکت های حاضر در بورس ایران، صورتحساب های مالی شرکت های حاضر در بازار بورس ایران از گذشته تاکنون، اطلاعات مربوط به زمان دقیق پرداخت سود توسط شرکت های حاضر در بورس ایران و…

نکته ای دیگر اینکه، اطلاعیه های سامانه کدال، در زمینه های مختلفی منتشر می شوند. اگر شما به دنبالِ زمینه خبری خاصی هستید، بهتر است تا در بخش خانه سایت کدال، نوع اطلاعیه را مشخص نمایید.

مرحله سوم: استفاده از بخش ناشران

در بخشِ ناشرانِ سایت Codal، شما می توانید سایر اطلاعات مربوط به شرکت های حاضر در بازار بورس ایران که در بخش خانه، قابل مشاهده نیستند را بررسی نمایید. البته به این نکته نیز توجه کنید که برای مشاهده اساسنامه شرکت ها، شما باید در قسمتِ زمینه اطلاعیه ها، گزینه اساسنامه را انتخاب نمایید.

گزارش های ناشران بورسی قبل از انتشار، توسط کارشناسان سامانه کدال بررسی می شوند.

مرحله چهارم: استفاده از بخش نهاد های مالی

در بخش نهاد های مالی، شما می توانید نحوه عملکرد و تاریخچه فعالیتِ مراکزِ زیر را مشاهده و تجزیه و تحلیل نمایید؛ صندوق های بورسی، کارگزاری ها، سبدگردان ها، مراکز تامین سرمایه، مراکز مشاوره نحوه سرمایه گذاری و…

مرحله پنجم: استفاده از سامانه سنم

سنم سامانه ای است که جهت نظارت بر نحوه فعالیت صندوق های سرمایه گذاری، تاسیس شده است. تمامی مدیران صندوق های سرمایه گذاری باید به صورت روزانه، اطلاعات مربوط به صندوق خود را در این سامانه وارد و یا بروزرسانی نمایند.در تب چهارم سامانه کدال با کلیک کردن روی سنم وارد سایت می شوید.

اگر یکی از مدیران صندوق های فوق، از وارد کردنِ اطلاعات لازم در سامانه سنم خودداری کند، پیام هشداری در کنار نماد این صندوق، به نمایش در خواهد آمد. این پیام جهت شفاف سازی بیشترِ نحوه فعالیت صندوق های سرمایه گذاری، به کاربران سایت Codal نشان داده می شود. با استفاده از سامانه سنم، سرمایه گذاران می توانند قبل از سرمایه گذاری در صندوق های مختلف، میزان اعتبار آنها را بررسی کنند.

سامانه سنم جهت نظارت بر نحوه فعالیت صندوق های سرمایه گذاریمی باشد.

مرحله ششم: استفاده از سامانه تدان

سامانه تدان یکی دیگر از بخش های سایت کدال است. در این سامانه، شما می توانید تجزیه و تحلیل های متخصصان بازار های بورسی را مطالعه کنید و با مدیران صندوق های سرمایه گذاری نیز، به مباحثه بپردازید.

سامانه تدان
در سامانه تدان، شما می توانید تجزیه و تحلیل کارشناسان بازار سرمایه از نحوه عملکرد شرکت های بورسی را به صورت رایگان دریافت کنید.

مرحله هفتم: استفاده از سامانه صورتحساب

سامانه صورتحساب در سایت کدال، به صورت اختصاصی برای مدیران سازمان های سرمایه گذاری طراحی شده است. این افراد می توانند اطلاعاتی از قبیلِ صورتحساب های مالی، بدهی های قبلی و… را از طریق سامانه صورتحساب مشاهده کنند و در صورت نیاز، این اطلاعات را چاپ نمایند.

مراحل تهیه گزارش ها و اطلاعیه ها در سایت کدال

همانگونه که در پاراگراف های قبل نیز بیان کردیم، سایت کدال، سامانه ای جامع است که در آن، اطلاعاتِ مربوط به تمامی شرکت های حاضر در بورس، منتشر می شود. در این بخش از مقاله قصد داریم تا مراحل تهیه گزارش ها و اطلاعیه ها در سایت فوق را به شما توضیح دهیم.

مراحل تهیه گزارش ها و اطلاعیه های سایت کدال، عبارتند از؛

  1. در مرحله اول، ناشران (مدیران سازمان ها و صندوق های سرمایه گذاری)، گزارش ها و اطلاعیه های مربوط به سازمان یا صندوق خود را در سامانه کدال ثبت می کنند.
  • در مرحله دوم، گزارش ها و اطلاعیه های ثبت شده در مرحله اول، توسط مسئولین مربوطه در سامانه کدال، دریافت می شوند.
  • در مرحله سوم، گزارش ها و اطلاعیه های دریافتی، بررسی و در صورت تایید، در سامانه های مختلف سایت کدال، منتشر می گردند.

معرفی انواع گزارش های موجود در سایت کدال

گزارش هایی که در سایت کدال ثبت و منتشر می شوند را می توان در 7 گروه مختلف قرار داد. این 7 گروه، عبارتند از؛

1.گزارش های 1 ماهه و 3 ماهه در سامانه Codal

تمامی شرکت های حاضر در بازار بورس ایران باید به صورت ماهانه، گزارش های فعالیت های خود را به سامانه کدال تحویل دهند. همچنین، این گزارش ها در دوره های 3 ماهه نیز باید به سامانه فوق تحویل داده شوند.

2.گزارش های مربوط به صورتحساب های مالی درسامانه Codal

تمامی شرکت هایی که سهام خود را در سازمان های بورس و فرابورس به فروش می رسانند، باید صورتحساب های مالی خود را در سامانه کدال ثبت نمایند. صورتحساب های مالی شامل موارد زیر می شوند؛ میزان سود، میزان زیان، تغییرات موجود در حقوق مالکانه و…

3.گزارش های مربوط به میزان افزایش سرمایه درسامانه Codal

شرکت های حاضر در بازار بورس برای افزایش میزان فعالیت های خود، نیاز به افزایش سرمایه دارند و به همین دلیل، از منابع مالی مختلفی استفاده می کنند. ناشرانِ این شرکت ها باید میزان افزایش سرمایه و منابع آن را به صورت دقیق در سامانه کدال ثبت نمایند.

4.گزارش های هیئت مدیره در سامانه Codal

نتایج تمامی جلسات هیئت مدیره شرکت های حاضر در بازار بورس ایران باید به صورت گزارش هایی جامع در سامانه کدال ثبت شوند. سرمایه گذاران می توانند با خواندنِ این گزارش ها، سهام های شرکت های مختلف را به صورت هدفمند خریداری کنند.

5.گزارش های مجامع شرکت های بورسی در سامانه Codal

شرکت های بورسی زمان های خاصی را برای برگزاری مجامع خود، انتخاب می کنند. در این مجامع، مباحثی مانندِ میزان سود شرکت، نحوه تقسیم سود در بین سرمایه گذاران، تغییر اعضای هیئت مدیره و…، مورد بررسی قرار می گیرند. تمامی ناشران موظفند تا گزارش های مجامع خود را به صورت جامع در سامانه کدال ثبت نمایند.

6. گزارش های مربوط به زمان‌بندی واریز سود سهامداران در سامانه Codal

سود سهام دارانِ شرکت های حاضر در بازار بورس ایران، در بازه های زمانی خاصی به حساب های بانکی آن ها واریز می شود. این بازه های زمانی باید در گزارش های رسمی شرکت نوشته شوند و در سامانه کدال ثبت گردند. معمولاً گزارش های زمان‌بندی واریز سود، در بین کاربرانِ سایت Codal بسیار پرطرفدار هستند.

7.گزارش های مالی سالانه در سامانه Codal (گزارش های پایان دوره شرکت های حاضر در بازار بورس ایران)

در نهایت، تمامی فعالیت های یک شرکت در طول یک سال، در قالب یک گزارش سالانه نوشته و در سامانه کدال ثبت می شود. این گزارش، حاوی اطلاعاتی بسیار جامع در مورد نحوه عملکردِ یک شرکت بورسی می باشد و به همین دلیل، منبعی بسیار ارزشمند برای انتخاب محل مناسب جهت سرمایه گذاری است.

آگهی خود را ثبت کنید

معرفی جامع خدمات سایت کدال

در سامانه کدال، خدمات متنوع و رایگانی به تمامی سرمایه گذاران ارائه می شود. در این قسمت قصد داریم تا این خدمات را به شما معرفی کنیم؛

  1. تمامی سرمایه گذاران می توانند در قسمت جستجوی سایت، نام شرکت های حاضر در بازار بورس ایران را جستجو کنند و از میزان اعتبار آنها مطلع شوند.
  • تمامی سرمایه گذاران می توانند از طریق سامانه کدال، اطلاعاتی جامع را در مورد تاریخچه شرکت های حاضر در بازار بورس ایران، به دست آورند.
  • تمامی سرمایه گذاران می توانند صورتحساب های مالی شرکت های حاضر در بازار بورس ایران را در سامانه Codal مشاهده کنند.
  • تمامی سرمایه گذاران می توانند تجزیه و تحلیل های کارشناسان کدال در مورد شرکت های بورسی را به صورت رایگان دریافت کنند.
  • در سامانه کدال، اطلاعیه های مربوط به بازار بورس ایران به صورت لحظه ای منتشر می شود و به همین دلیل، میزان سوء استفاده از سرمایه گذاران به دلیلِ نداشتنِ اطلاعاتِ کافی، به حداقل می رسد.
  • سامانه کدال به سرمایه گذاران این امکان را می دهد تا بتوانند بر روی نحوه عملکرد ناشرانِ شرکت های بورسی، نظارت کامل تری را داشته باشند.

معرفی ناشران بورسی

همانگونه که در بخش های قبل نیز بیان کردیم، سامانه کدال، اطلاعات شرکت های بورسی را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد اما این اطلاعات را چه کسانی در سامانه فوق، ثبت می کنند؟

پاسخ، ناشران بورسی می باشد. ناشران بورسی در واقع، مدیر عاملان و اعضای هیئت مدیره شرکت های حاضر در بازار بورس ایران هستند. این افراد باید در بازه های زمانی مشخصی، اطلاعات مربوط به شرکت های خود را در سامانه کدال منتشر کنند. البته قبل از انتشار، اطلاعات فوق توسط کارشناسان و حسابدارانِ سامانه کدال بررسی می شوند و سپس در صورت تایید، مجوز انتشار آنها صادر می گردد.

به همین دلیل، تمامی سرمایه گذاران می توانند با خیال راحت به سامانه کدال اعتماد کنند و اطلاعاتی موثق را از طریق این سامانه، به دست آورند.

ناشران بورسی، مدیر عاملان و یا اعضای هیئت مدیره شرکت های حاضر در بازار بورس ایران هستند.

بررسی سامانه تدان

سامانه تدان، یکی از بخش های کاربردی سایت کدال می باشد. این سامانه را در قسمت های قبل به صورت مختصر مورد بررسی قرار دادیم. در این قسمت قصد داریم تا توضیحات جامع تری را در مورد آن به شما ارائه دهیم.

در سامانه تدان، تحلیل گرانِ برجسته بازار بورس، سوالات مختلفی را از ناشرانِ شرکت های بورسی می پرسند. ناشران نیز موظف هستند تا به سوالاتِ تحلیل گران، به صورت کامل پاسخ دهند.

پس از اینکه ناشران بورسی به سوالات پاسخ دادند، مرحله تجزیه و تحلیل این پاسخ ها شروع می شود. سرمایه گذاران می توانند با خواندنِ تجزیه و تحلیل های معتبرِ سامانه تدان، سرمایه گذاری خود را با دید بازتری انجام دهند.

بررسی سامانه سنم

سامانه سنم را در بخش های قبل به شما معرفی کردیم. در این قسمت از مقاله، به بررسی نحوه عملکرد این سامانه خواهیم پرداخت.

هدف از طراحی سامانه سنم، نظارت بر تمامی صندوق های سرمایه گذاری و شرکت های حاضر در بورس می باشد. در سامانه فوق، تمامی ناشران بورسی دارای حساب کاربری هستند. این افراد باید به صورت روزانه، اطلاعات شرکت و یا صندوق سرمایه گذاری خود را در سامانه سنم بروزرسانی کنند. در چنین حالتی، سرمایه گذاران می توانند با شرکت های حاضر در بازار بورس ایران و میزان اعتبار آن ها، بیشتر آشنا شوند.

محاسبه نرخ کدال در صنایع معدنی

در صنایع معدنی از میانگین فروش شمش فولاد خوزستان برای محاسبه تعیین قیمت سنگ آهن، کنسانتره، آهن اسفنجی و گندله انجام می شود. که فرمول آن به شکل زیر می باشد:

قیمت کنسانتره سنگ آهن: بین ۱۷% تا ۱۹% قیمت بیلت فولادی

قیمت آهن اسفنجی: بین ۵۰% تا ۵۵% قیمت بیلت فولادی

قیمت گندله سنگ آهن: بین ۲۳% تا ۲۶% قیمت بیلت فولادی

برای محاسبه آن باید از کدال ماهانه باخبر باشیم البته بین قیمت های داخل و قیمت جهانی تفاوت وجود دارد قیمت اسلب فولاد در شاخص جهانی اعلام و قیمت فولاد خوزستان تحت تاثیز بازارهای جهانی می باشد.

سخن پایانی

در این مقاله، سامانه کدال و بخش های مختلف آن را به صورت کامل مورد بررسی قرار دادیم. شما می توانید با استفاده از این سامانه، شرکت های بورسی و صندوق های سرمایه گذاری را بهتر بشناسید و با دید بازتری به سرمایه گذاری بپردازید.

کلیه جقوق این سایت متعلق به پارساماین هست و هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.