خانه وبلاگ معدن بررسی معادن طلای ایران و جهان
بررسی معادن طلای ایران و جهان

بررسی معادن طلای ایران و جهان

طلا فلزی کمیاب و با ارزش است که قرن­ هاست از آن برای ساخت جواهرات، سکه و سایر اشیاء استفاده می ­شود. طلا همچنین یک کالای سرمایه­ گذاری محبوب است و اغلب به عنوان ذخیره باارزش در زمان­ های مختلف دیده می شود از این رو معادن طلا از قدیم مورد توجه مردم بوده است در این مقاله سعی شده است که به بررسی برخی از معادن طلا شناخته شده در ایران و جهان می پردازیم.

انواع معدن طلا

برخی از معادن روباز و برخی دیگر معادن زیرزمینی هستند.

معدن طلا روباز

در این نوع معادن طلا، استخراج طلا از طریق حفاری و انفجار در سطح زمین انجام می‌شود. این روش مزایایی مانند سرعت بالا و هزینه کم تر دارد. اما معایبی مانند تخریب محیط زیست و آلودگی هوا و آب را نیز به همراه دارد.

معدن طلا زیرزمینی

در این نوع معادن طلا، استخراج طلا از طریق تونل‌ها و چاه‌هایی که در زیر زمین حفر می‌شوند، انجام می­ گیرد. این روش مزایایی مانند حفظ محیط زیست و آلودگی کمتر دارد. اما معایبی مانند سرعت پایین و هزینه بالا دارد.

انواع معادن

استخراج از معادن طلا فرآیندی پیچیده و پرهزینه است. اولین قدم در فرآیند استخراج، اکتشاف است. این شامل جستجوی طلا در زمین با استفاده از روش ­های مختلف از جمله نمونه ­برداری و ژئوفیزیک است. پس از اکتشاف مرحله بعدی استخراج از معادن است. روش ­های مختلفی برای استخراج سنگ معدن طلا وجود دارد،. پس از استخراج سنگ معدن، باید فرآوری شود تا طلا استخراج شود. این مرحله شامل خرد کردن سنگ معدن، آسیاب کردن آن و سپس استفاده از مواد شیمیایی برای حل کردن طلا است. در نهایت طلای حل شده تصفیه می­ شود تا طلای خالص تولید گردد.

معرفی معادن طلا در جهان

معادن طلا در سراسر جهان به وفور یافت می‌شوند. بزرگترین معادن طلا در دنیا در کشورهای مختلف واقع شده‌اند. برخی از بزرگترین معادن طلا به شرح زیر هستند:

معرفی معادن طلا

معادن طلای نوادا

72 درصد تولید طلای آمریکا متعلق به ایالت نوادا می باشد که این درصد بالا از تولید طلا متعلق به شش معدن در این ایالت می باشد. میزان تولید طلا این مجتمع معدنی 3.3 میلیون اونس می باشد.

معدن مورونتاو

مجتمع معدنی Muruntau در صحرای شن سرخ ازبکستان قرار دارد که در گذشته در مسیر جاده ابریشم بوده است کشف این ذخایر طلا به سال 1958 برمی گردد. این معدن توسط شرکت دولتی Navoi اداره می شود.

ابعاد پیت آن بیش از 3.3 کیلومتر طول، 2.5 کیلومتر عرض و نزدیک به 600 متر عمق می باشد. ذخیره آن 170 میلیون اونس طلا می باشد که 80 درصد از کل تولید طلای ازبکستان را تشکیل می دهد.

معدن گراسبرگ

   یکی از بزرگترین معادن طلا در دنیا که در ارتفاع 4100 متری از سطح دریا در نزدیکی بلندترین کوه پایوآ در استان اندوزنزی قرار دارد. توسط زمین شناس هلندی در سال 1936 کشف شده است. استخراج این معدن به صورت روباز و زیرزمینی که شروع استخراج آن از سال 1973 میلادی می باشد این معدن دارای طلا، مس و نقره می باشد.

گراسبرگ در سال دسامبر 2022 مقدار ذخایر احتمالی گزارش شده آن 30.8 میلیارد پوند مس، 26.3 موز (میلیون اونس) طلا و 121.3 موز (میلیون اونس) نقره بوده است. تولید بالا این معدن آن را به بزرگترین معدن طلا و مس در جهان معرفی کرده است که باعث اشتغال زایی حدود 30000 نفر در این معدن شده است.

معدن گراسبرگ، اندونزی

معدن المپیادا

معدن المپیادا در روسیه قرار دارد در سال1996 تولید خود را آغاز کرده است. فرآوری، سنگ معدن استخراج شده در سه کارخانه فرآوری با ظرفیت 13 میلیون تن سنگ انجام می شود.

معدن سوخو لاگ

معدن طلای «سوخو لاگ» در سیبری قرار دارد در ابتدا ذخیره تخمین زده طلا 540 میلیون تن سنگ معدن می باشد. که با اکتشافات انجام شده مجموع ذخایر قطعی و احتمالی این معدن 71 درصد افزایش یافته است.

معدن پابلو ویجو

معدن Pueblo Viejo در جمهوری دومینیکن در حدود 100 کیلومتری شمال غربی مرکز شهر سانتو دومینگو قرار دارد. ذخیره آن حدودا 3.25 میلیون اونس می باشد استخراج آن به صورت روباز انجام می شود.

معدن کیبالی

معدن طلای کیبالی در جمهوری دموکراتیک کنگو در مجاورت شهر دوکو و 210 کیلومتری آروا در مرز اوگاندا واقع شده است. مدیریت استخراج این معدن برعهده شرکت رنگ گلد می باشد و تولید طلا آن حدود 0.6 میلیون اونس در سال می باشد.

معدن کادیا

معدن کادیا بزرگترین معدن طلای استرالیا محسوب می شود که شامل دو معدن زیرزمینی کادیا شرقی و معدن زیرزمینی ریج وی می باشد. میزان تولیدی در سال 2020 میلادی 823 هزار اونس گزارش شده است.

معدن لیهیر

یکی  دیگر از بزرگترین معادن طلا در جهان لَهیر بوده، که در یک جزیره گرمسیری در پاپوآ گینه نو قرار دارد. در سال 1997 با مجموع تولید بیش از 10 میلیون اونس به تولید رسید. عمر این معدن طلا 30 سال می باشد.

معدن مالارتیک

Canadian Malartic بزرگترین معدن طلای روباز کانادا است. 

معدن بودینگتون

معدن طلای بودینگتون در نزدیکی بودینگتون، استرالیای غربی واقع شده است. در سال 1987 میلادی استخراج این معدن از سنگ اکسیدی کم عمق حدود 70 متر صورت روباز انجام شد. عمر این معدن 20 سال می باشد که ذخیره طلا دارای 12.35 موز می باشد. 

معدن سوپرپیت

   یکی از بزرگترین معادن طلا دنیا، معدن سوپرپیت در جنوب شرقی کالگورلی استرالیا غربی می باشد که به صورت معدن روباز می باشد جز بزرگترین معدن طلا استرالیا می باشد کانسار آن مرتبط با کمربند سنگ سبز آرکئن مرتبط می باشد.

میزان تولید طلا در سال 2019، 14.2 تن می باشد و حدود 1100 کارمند و پیمانکار به صورت مستقیم در این معدن مشغول بکار می باشند.

معدن سوپرپیت

معدن یاناکوچا

   یاناکوچا بزرگترین معدن طلا در شمال پرو در ارتفاع 4572 متری از سطح دریا در آمریکای جنوبی قرار دارد و جز معادن روباز این کشور به حساب می آید.

معدن کالگورلای

  معدن کالگورلای استخراج این معدن از سال 1893 در غرب استرالیا آغاز شده است و جز معدن روباز می باشد میزان استخراج سالیانه آن 28 تن می باشد. شکل پیت آن کشیده 3.5 کیلومتر امتداد، 1.5 کیلومتر پهنا و 570 متر عمق دارد.

معدن کولدریدج

   یکی از بزرگترین معادن طلای قزاقستان که در منطقه شمال شرقی کشور واقع شده است.

معدن پاراکاتو

بزرگترین معدن روباز که در شمال غرب برزیل قرار دارد دارای ذخیره 17.5 میلیون اونسی که در سنگ های دگرگونی و با سن زمین شناسی پروتروزوئیک می باشد که حدودا یک چهارم طلای کشور برزیل را تامین می کند.

این معدن بخاطر پیدا کردن طلا شاهد رقابتی بزرگ بوده است ده ها هزار کارگر و معدن چی به امید یافتن طلا به این منطقه مهاجرت کردند و از عجیب ترین صحنه های عصر مدرن را رقم زده است .

معدن ژیلینگ

معدن طلای ژیلینگ در قسمت شرقی با طول 2 هزار متر و عرض 67 متر در منطقه لیژو ژاویان قرار دارد. که با کشف این معدن کشور چین در سال 2015 اعلام کرده است که مقدار طلای کشور نسبت به سال 2009، 57 درصد افزایش پیدا کرده است.

معدن تارکوا

  معدن تارکوا (Tarkwa) جز بزرگترین معدن طلا در غنا محسوب می شود.

مختصری هم به کشورهای دارای معادن طلا می پردازیم:

معادن افغانستان

به نقل و قول از ویکی پدیا در مورد معادن طلا در افغانسان طبق اطلاعات وزارت معادن و پلتفورم، معادن موجود طلا در افغانستان عبارت‌اند از: معادن طلای ویکادر و راغ در بدخشان، معدن طلای چاه‌آب، نورآبهٔ سمتی، حصار و معدن طلای انجیر در ولایت تخار، معدن طلای زرکشان در ولایت غزنی، معدن طلای حصارک در ولایت لوگر، معدن طلای کندلان در ولایت زابل، و معدن طلای قره‌دغن که در ولایت بغلان موقعیت دارد. مقدار طلا در معادن کشف شده در مجموع بیش از ۳ پی‌پی‌ام (ذره در میلیون) می‌باشند.

معادن تاجیکستان

   تاجیکستان دارای 137 معدن طلا می باشد تعدادی از معادن مشهور آن می توان به معدن ترار، جیلاو ، چاره و معدن پاک رود نام برد. بنا به گزارش مقامات این کشور استخراج طلا این کشور در سال 2022 میلادی هفت برابر بیش تر از سال 2012 میلادی گزارش داده شده است.

بزرگترین معادن طلا در دنیا

طبق مطالب فوق از میان معادن طلای عنوان شده معادن معدن گراسبرگ در استرالیا، معدن سوپر پیت در روسیه، معدن مورانو در پاپوا گینه نو، معدن گوتردیپسل درجنوب آفریقا، معدن گلدفیلدز در جنوب آفریقا را می توان نام برد.

پارساماین را از طریق لینک زیر در شبکه اجتماعی دنبال کنید.

معادن طلا در ایران

ایران با برخورداری از موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد و تنوع زمین شناسی، از ذخایر معدنی غنی و متنوعی برخوردار است. در میان این ذخایر، معادن طلا جایگاهی ویژه دارند و ایران را به عنوان یکی از کشورهای با پتانسیل بالا در تولید طلا مطرح کرده اند.

معرفی معادن طلا در ایران

ویژگی های معادن طلا در ایران

  • تنوع: ایران از نظر ذخایر طلای بسیار متنوع است و معادن طلا در مناطق مختلف کشور با ویژگی های متفاوتی یافت می شوند.
  • ظرفیت: ظرفیت تولید سالانه طلای ایران در حال حاضر حدود 8 تن است.
  • عیار: عیار طلای موجود در معادن مختلف ایران متفاوت است. به طور کلی، عیار طلای معادن ایران در مقایسه با معادن سایر کشورهای جهان متوسط ​​است.
  • نوع ذخیره: ذخایر معادن طلای ایران به دو نوع رگه ای و آبرفتی تقسیم می شوند. معادن طلای رگه ای معمولاً عیار طلای بالاتری دارند، اما استخراج آن ها دشوارتر و پرهزینه تر است. معادن طلای آبرفتی استخراج آسان تری دارند، اما عیار طلای آن ها پایین تر است.
  • مالکیت: برخی از معادن طلای ایران دولتی و برخی دیگر خصوصی هستند.
  • سرمایه گذاری: صنعت طلای ایران به سرمایه گذاری زیادی برای توسعه و اکتشافات جدید نیاز دارد.
  • فناوری: برای استخراج و فرآوری از معادن طلای ایران به تکنولوژی و تجهیزات مدرن نیاز است.
  • چالش ها: صنعت طلای ایران با چالش هایی مانند کمبود تکنولوژی و تجهیزات مدرن، عدم سرمایه گذاری کافی، مشکلات زیرساختی جهت استخراج از معادن طلا و قوانین و مقررات دست و پا گیر روبرو است.
  • فرصت ها: با وجود چالش های موجود، فرصت های زیادی برای توسعه صنعت طلای ایران وجود دارد. اکتشافات جدید، جذب سرمایه گذاری خارجی، توسعه زیرساخت ها و اصلاح قوانین و مقررات، می تواند به استخراج از معادن طلا در ایران کمک کند.

در ایران کجا طلا یافت می شود

شاید برای همه ما این سوال پیش آمده باشد که در ایران کجا طلا یافت می شود؟ معادن طلا در ایران در مناطق مختلف یافت می‌شوند. که شامل استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، کردستان، سمنان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان می باشد. نقشه پراکندگی محیط های پتانسیل دار طلا به شما کمک می کند.

معرفی معادن طلا در ایران

ایران از نظر ذخایر طلا کشوری غنی محسوب می‌شود و معادن طلای در مناطق مختلف کشور یافت می‌شوند. برخی از مهم‌ترین معادن طلای ایران عبارتند از:

معدن طلای زرشوران

معدن طلا زرشوران با ذخیره 17 میلیون تن کانسنگ در 35 کیلومتری شمال شهر تکاب از توابع استان آذربایجان غربی و 30کیلومتری غرب زرشوران و جنوب روستای آق دره قرار دارد. ارتفاع متوسط کانسار از سطح دریا 2350 مترمی باشد. این مجتمع معدنی و صنعتی به عنوان بزرگترین تولید کننده شمش طلا از مجتمع های مستقل توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) می باشد. تجهیز معدن طلا و ساخت کارخانه پس از واگذاری به شرکت دولتی تهیه و تولید مواد معدنی ابتدای دهه 1380 کلید خورد اما به صورت جدی از سال 1390 آغاز شد قسمت اکتشاف و طراحی اوایل سال 1393 آغاز و احداث کارخانه در آبان ماه همان سال به اتمام رسید. معدن به صورت پلکانی با نسبت باطله برداری یک به ده و عمر پیش بینی شده در مرحله اول طراحی بیش تر از 17 سال می باشد.
مساحت پروانه بهره برداری معدن حدود ۳۷ کیلومتر مربع که عملیات معدنکاری در 50 هکتار آن انجام می شود مجتمع دارای ۶۰۰،۲۳ مترمربع زیربنای ساختمان اداری و تولیدی می باشد که برق مصرفی آن شش هزار کیلو وات و آب مصرفی کارخانه دویست و چهل هزار متر مکعب می باشد.
کانسار زرشوران درقسمت مرکزی برگه ی تکاب – شاهین دژ قرار داشته و براساس تقسیمات زمین شناسی نبوی 1355، بخشی از زون البرز – آذربایجان است. همچنین براساس نقشه زمین ساخت ایران (نوگل سادات، 1992) در قلمرو ایران مرکزی و جزیی از کمربند ارومیه – دختر (تبریز-بزمان) در نظر گرفته شده است.

قدمت این معدن به زمان مادها و ساسانیان برمی گردد که آثار معدنکاری از آن زمان یافت شده است. کارهای زمین شناسی زیادی در این ناحیه صورت گرفته است همانطور که از نام معدن زرشوران مشخص است از شستن زر می آید که آثار شدادی در این منطقه به وفور دیده می شود طوری که گفته می شود منبع اقتصادی حکومت ساسانیان از این معدن تامین شده است. تا اینکه پتانسیل معدن افت و تبدیل به معدن زرنیخ شد تا اینکه دوباره پتانسیل طلا آن مطرح شد. با افزایش قیمت طلا در اواخر دهه هشتاد حفاری منظم در ادامه شبکه حفاری قبلی آغاز گردید که طی 12000 متر اکتشاف تخمین ذخیره 5.13 میلیون تن کانسنگ قابل استخراج با عمر 20 ساله برای آن بدست آمده است.

زمین شناسی معدن زرشوران

سن سنجی در زرشوران دقیق نمی باشد اما براساس مطالعات سن سنجی پرکامبرین گزارش شده است از نظر رخساره، شیست سبز می باشد. و سنگ های آن کلریت شیست، سرپانتین شیست، کوارتز شیست و … می باشد. معدن زرشوران یک معدن سولفوره است، گوگرد و آهک های گوگردی و محیط های احیایی متبلور می شوند. وجود کربن در آهک های تیره، منبعی برای احیا بوده که طلا را جذب کرده است، کانی هایی که دیده می شود شامل: پیریت، کالکوپیریت، رالگار، سینابر، گالن و اسفالریت می باشد. این کانی های سولفوره ذکر شده همه تقریبا حاوی طلا می باشند. اولین کانی طلادار اینجا آرسنین پیریت و بعد آرسنوپیریت می باشد. که پیریتی می باشد آرسنیک دار ولی یک کانی جداگانه است. کانی های بعدی رالگار و اورپیمنت، پیریت کالکوپیریت، اسفالریت و … طلا دارند. با اکتشافات جدیدی که صورت گرفته ذخیره معدن در حدود 44 میلیون تن برآورد شده است اما همه این تناژ قابل استخراج نیست. احتمال قابل استخراج آن به 27 میلیون تن می رسد.د.

معدن زرشوران

معدن طلای آق دره

این معدن دومین معدن بزرگ طلای ایران در ۳۰ کیلومتری شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی واقع شده است. این معدن توسط شرکت پویا زرکان آق دره اداره می شود. فعالیت استخراج کانسنگ طلا از معدن آق دره با ظرفیت اسمی 715 هزار تن کانسنگ طلا با عیار 1.18 می باشد (براساس پروانه بهره برداری سال 1400) می باشد. ظرفیت کارخانه فرآوری آن بین 800 تا 1000 کیلوگرم در سال می باشد.

توده نفوذي آق دره، باتوليتي و در زون زمين ساختي ايران مرکزي قرار دارد و سنگ هاي پالئوزوييك را بريده است. این توده از تونالیت، گرانوديوريت، فلدسپار قليايي، گرانيت ومونزوگرانيت تشكيل شده و کاني تيره آن بيوتيت می باشد. سنگ میزبان این ذخیره ماسه سنگ آهکی و مارن آهکی با سن میوسن می باشد. این ذخیره از نوع کارلین است و مهم تریت کانی های همراه آن استیبنیت، اورپیمنت، رئالگار، آرسنوپیریت، باریت، فلوریت، اسفالریت، پیروتیت، کلسیت و کوارتز می باشد. کانسنگ اصلی آن آرسنوپیریت و مهم ترین گانگ سیلیس و کربنات است.

معدن طلای ساریگونی

این منطقه در فاصله 42 کیلومتری شمال خاور شهرستان قروه در استان کردستان در پهنه سنندج – سیرجان قرار گرفته است. ساریگونای ( داشکسن سابق) یک کانسار طلای اپی ترمال وابسته به نفوذی های ساب ولکانیک (حد واسط) است که در میوسن میانی، از کمپلس های آتشفشانی قلیایی با پتاسیم بالا در مرکز شمال باختر ایران تشکیل شده است.

معدن طلا شادان

معدن شادان اولین ذخیره مس – طلا پورفیری که در 65 کیلومتری جنوب غربی بیرجند قرار دارد این معدن به نام شرکت کارند صدر جهان می باشد. تقسیمات جغرافیایی جز توابع شهرستان خوسف ( اراضی روستای شادان) و از لحاظ تقسیمات ساختاری در زون ایران مرکزی و حاشیه شرقی بلوک لوت قرار دارد. بخاطر فعالیت ماگمایی محل مناسبی برای تشکیل ذخایر مس پورفیری می باشد که جز دومین کمربند مهم ذخایر پورفیری بعد از زون ارومیه دختر می باشد. مساحت محدوده 35 کیلومتر مربع می باشد.

بیش از 17 توده نفوذی اسیدی تا حد واسط با ترکیب دیوریت تا سینیت می باشد زون های دگرسانی آن شامل آرژیلیک، پروپیلیتیک، آرژیلیک پیشرفته، سیلیسی، کوارتز-سریسیت-پیریت، گوسان و برش هیدروترمالی است که اغلب با یکدیگر تداخل کرده و باعث هوازدگی شدید و پیچیدگی تفکیک زون های دگرسانی شده است. کانی سازی به شکل سولفیدی (پیریت به مقدار کمتر کالکوپیریت) و اکسید آهن پراکنده و رگچه استوک ورک کوارتز – اکسید آهن مشاهده می شود.

با اتمام عملیات اکتشاف حین استخراج ذخیره قطعی از 27 میلیون تن به 54 میلیون و 800 هزار تن رسیده و افزایش دو برابر داشته است. استخراج آن روباز است.

معدن طلای هیرد

این معدن در 4 کیلومتری شمال غرب بصیران قرار دارد. سنگ میزبان آن گرانیت، گرانودیوریت و توف با سن ائوسن می باشد. از نظر ژنز مرتبط با توده نفوذی بوده است.

از لحاظ زمین شناسی ساختاری محدوده بلوک لوت و بطور دقیق تر در بخش شمال خاوری محدوده بلوک لوت و در نزدیکی مرز این محدوده با زون فیلیش –کمربند افیولیتی شرق ایران می باشد.کانی سازی به اشکال مختلف استوک ورک، رگه ای و جانشینی است.حداقل دو مجموعه توده نفوذی نوع I با خاصیت مغناطیسی بالا و نوع S با خاصیت مغناطیسی پایین در منطقه وجود دارد که هریک از آن ها نیز دارای تنوع بوده و شامل چندین واحد سنگی می شود، به گونه ای که توده های نفوذی نوع I عمدتا در حد گابرو،دیوریت ،کوارتز دیوریت و کوارتز مونزونیت و توده های نفوذی نوع S عمدتا در حد دیوریت ،کوارتزمونزودیوریت ،کوارتز مونزونیت ،گرانودیوریت و گرانیت است.

معدن طلای خونیک

این معدن در منطقه خوسف در استان خراسان جنوبی واقع شده است. در فاصله 106 کیلومتری شهرستان بیرجند مجاورت روستای برزاج قرار دارد فرآوری آن به روش سیانوراسیون می باشد. ساختار زمین شناسی و تکتونیکی شمال غرب – جنوب شرق شامل واحدهای زمین شناسی توف و آگلومرا، آنذزیت، ریوداسیت، میکرودیوریت و واحدهای آلتره آرژیلی می باشد که آلتراسیون در شمال و شرق توده ساب ولکانیکی گسترش دارد و بیشترین کانه زایی در ارتباط با برش هیدروترمالی در راستای شمال شرق – جنوب غرب در کنتاکت توده ساب ولکانیکی با بخش های آلتراسیون آرژیلی در پهنای 100متر و در طولی حدود 500 متر رخنمون دارد.

معدن طلای موته

معدن طلای موته با قدمت 4000 سال پیش که به دوره قاجار، دوران امیرکبیر برمی گردد که اقداماتی برای استخراج طلا انجام شده است. معدن روباز طلای موته در 270 كیلومتری جنوب غرب تهران در جنوب دلیجان – شمال غربی میمه و شمال شرقی گلپایگان قرار دارد. فاصله مجتمع معدنی موته از روستای موته كه در كنار جاده آسفالته گلپایگان قرار دارد، 8 تا 10 كیلومتر می‌باشد. عیار متوسط این معدن 2 پی پی ام می باشد میزان استخراج سالیانه آن 200 کیلو طلا می باشد کارخانه فرآوری آن به کمک شرکت استرالیایی 15 سال پیش به بهره برداری رسیده است.

در کمپلکس سنگ دگرگونی که به زمان پرکامبرین اختصاص دارد و سنگ شناسی آن از جنس میکا شیست-کواتزیت- گنیس- بیوتیت-آمفیبول دار هستند.

اندیس‌های عمده در ناحیهٔ طلادار موته عبارتند:

معدن طلای چاه خاتون، معدن طلای سنجده، معدن طلای درهٔ اشکی، معدن طلای تنگهٔ زر، معدن طلای چشمهٔ گوهر، معدن طلای قرم قرم، معدن طلای چاه باغ، معدن طلای چاه علامه و معدن طلای سه کلپ. 

معدن طلای اندریان

این معدن در شهرستان ورزقان در استان آذربایجان شرقی واقع شده است. توده نفوذی اصلی دارای ترکیب مونزودیوریت، مونزونیت تا کوارتز مونزونیت و انکلاوهای داخل توده ترکیب عمده مونزودیوریتی و دایک ها ترکیب دیوریتی و گرانیتی را نشان می دهند. کانی های اصلی تشکیل دهنده توده اصلی عمدتا پلاژیوکلاز(آندزین – الیگوکلاز) و پتاسیم فلدسپار و کانی های فرعی شامل پیروکسن، آمفیبول (هورنبلند – اکتینولیت) و بیوتیت می باشند. کانی های جزیی شامل آپاتیت، زیرکن، اسفن هستند. کانی اصلی شامل پلاژیوکلاز می باشد که با پیروکسن و بیوتیت به صورت کانی فرعی همراه می باشند. در دایک های دیوریتی کانی های مافیک پیروکسن، آمفیبول و بیوتیت می باشد و این درحالی است که کانی های مافیک در دایک های گرانیتی آمفیبول و بیوتیت می باشند. بر اساس ترکیب کانی شناسی و حضور آمفیبول و اسفن، توده های مورد مطالعه از نوع I هستند.

معدن طلای تاریک دره

معدن طلای تاریک دره در 40 کیلومتری شمال تربت جام در استان خراسان رضوی قرار دارد سنگ میزبان کانسار تاریک دره سازند شیل-ماسه سنگی تریاس بالایی و سنگ های نفوذی با ترکیب گابرویی-کوارتزدیوریتی-گرانیتی است. دگرسانی آرژیلیک عمدتاً در سقف و یا همبری استوک های یادشده ایجاد شده است. زمین ساخت باعث ایجاد زون های خرد شده بوده و فرآیندهای دگرسانی و کانی سازی رگه ای در منطقه را آسان کرده است. کانه های عمده در رگه های سیلیسی این کانسار شامل آرسنوپیریت, کالکوپیریت و پیریت است.

معدن طلا باریکا

 رخداد طلای باریکا در منتهی الیه شمال غربی پهنه ساختاری سنندج-سیرجان قرار گرفته است. واحدهای گسترش یافته در این منطقه شامل توالی سنگهای آتشفشانی- رسوبی زیردریایی دگرگون شده با سن کرتاسه می باشد. سنگ های میزبان کانه زایی در منطقه واحد اسیدی ریولیتی- توف ریولیتی می باشد.کانه زایی طلا- نقره (فلزات پایه و باریت) در منطقه بصورت عدسی های کوچک و بزرگ است که از پایین به بالا در سه زون قابل بررسی می باشد: 1- زون سیلیسی سولفیددار که بیشترین عیار طلا در این زون در قسمت های غنی از پیریت بوده که دارای 5 گرم در تن طلا می باشد. 2- زون غنی از سولفید و سولفوسالت که شامل دوبخش می باشد و حداکثر عیار طلا در این زون به بیش از 100 گرم در تن می رسد. 3- زون کانسنگ باریتی که متشکل از چند عدسی باریتی است و حداکثر طلا در این زون 25 گرم در تن اندازه گیری شده است. کانی های مهم این محدوده شامل پیریت, اسفالریت, گالن, تترائدریت- تنانتیت, بورنونیت- بولانژریت, تووینیت- وینیت, جیمسونیت, استیبنیت, الکتروم, کالکوپیریت و کوولیت می باشد.

علاوه بر معادن طلای ذکر شده، معادن کوچک و بزرگ دیگری نیز در ایران وجود دارند. اکتشافات جدید طلا در حال انجام است و ممکن است در آینده معادن جدیدی در سایر استان ها نیز کشف شود. عیار طلای موجود در معادن مختلف ایران متفاوت است. استخراج طلا از معادن به تکنولوژی و تجهیزات مدرن نیاز دارد.

اگر تمایل به برگزاری وبینار معدنی یا زمین شناسی دارید فرم زیر را پر کنید تا در کم ترین زمان با شما هماهنگ شویم.

فرم ثبت نام مدرسین

مدرک

عوامل مختلف در ظرفیت تولید طلا

عوامل مختلفی در ظرفیت تولید طلای ایران نقش دارند:

  • وسعت و تنوع زمین شناسی کشور
  • اکتشافات انجام شده
  • مطالعات زمین شناسی و ژئوفیزیک
  • اطلاعات مربوط به معادن طلای فعال و غیرفعال

با توجه به پتانسیل بالای زمین شناسی ایران، احتمال افزایش ذخایر طلای کشور در آینده وجود دارد. ذخایر طلای ایران به عنوان پشتوان ه­ای برای ثبات اقتصادی کشور محسوب می شود. طلا می­ تواند به عنوان منبعی برای تامین مالی پروژه های توسعه ه­ای مورد استفاده قرار گیرد. صادرات طلا می­ تواند به افزایش درآمدهای ارزی کشور کمک کند. صنعت طلای ایران می­تواند زمینه ساز ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی باشد.

ظرفیت تولید سالانه طلای ایران در حال حاضر حدود 8 تن است. با اکتشافات جدید و توسعه معادن موجود، پیش بینی می شود که این رقم در سال های آینده به طور قابل توجهی افزایش یابد.

ایران در حال حاضر سالانه حدود 3 تن طلا صادر می کند و با افزایش تولید، صادرات طلا نیز رونق بیشتری خواهد گرفت.

رتبه ذخایر طلا ایران در جهان

رتبه دقیق ذخایر طلا در معادن طلای ایران در جهان به طور رسمی توسط مراجع معتبر بین المللی مانند شورای جهانی طلا یا صندوق بین المللی پول اعلام نشده است. علت این مسئله محرمانه بودن اطلاعات، تخمین­ های مختلف و عدم شفافیت می ­باشد.

  • محرمانه بودن اطلاعات: مقامات دولتی ایران به طور سنتی اطلاعات مربوط به ذخایر طلای کشور را به عنوان یک موضوع محرمانه تلقی می کنند.
  • تخمین های مختلف: برآوردهای مختلفی از ذخایر طلا در ایران توسط منابع مختلف ارائه شده است که از 300 تا 340 تن متغیر است.
  • عدم شفافیت: عدم شفافیت در آمار و اطلاعات مربوط به معادن و ذخایر طلا در ایران، رتبه بندی دقیق را دشوار می کند.

سخن پایانی

با این وجود، بر اساس برآوردهای موجود، می توان تخمین تقریبی از رتبه ایران در جهان ارائه کرد:

  • رتبه 1: ایالات متحده (8133.5 تن)
  • رتبه 2: آلمان (2029.1 تن)
  • رتبه 3: ایتالیا (2451.8 تن)
  • رتبه 4: فرانسه (2435.4 تن)
  • رتبه 5: روسیه (2298.9 تن)
  • با این وجود، براساس برآوردهای موجود، می توان تخمین تقریبی از رتبه ایران در جهان ارائه کرد: با فرض ذخیره 340 تن طلا، ایران بین رتبه 18 تا 20 در جهان قرار می گیرد.
آگهی خود را ثبت کنید

کلیه جقوق این سایت متعلق به پارساماین هست و هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.